Ervaringsverslag – BYD Dolphin

Wanneer je een auto huurt, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten, zowel qua rijervaring als qua functionaliteit. Autoverhuur Limburg biedt een breed scala aan voertuigen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Om een duidelijk beeld te schetsen van de mogelijkheden bij ons beschrijven we in onze testimonials of ervaringsverslagen telkens één van deze wagens. Zo weet jij op voorhand al wat je kan verwachten. In dit verslag lees je wat je kan verwachten van de BYD Dolphin

BYD Dolphin: Sportief & ruim

De BYD Dolphin is de kleinste uit het assortiment van BYDBuild Your Dreams of BYD is een Chinees automerk, opgericht in 2003 en sinds 2022 aanwezig in België. Op dit moment verdeelt BYD in België 6 modellen, maar er wordt in de toekomst nog meer verwacht. BYD profileert de huidige modellen met een link naar de oceaan en dat brengt dus modelnamen als Seal of Dolphin met zich mee. De BYD Dolphin is het hatchback model en zet zich op de markt als concurrent van de Fiat 500, de MG4 en de Opel Corsa electric. Het grote verschil met die modellen en de Dolphin is de ruimte. Ondanks het hatchback model is er heel erg veel ruimte zowel voor de bestuurder als alle passagiers. Zelfs grotere passagiers zullen zonder problemen achteraan kunnen zitten zonder gestoord te worden door de zetels vooraan. Kinderzitjes passen er ook zonder problemen in en kindjes hebben heel wat ruimte om met de beentjes te bewegen.

Natuurlijk is de ruimte niet eindeloos in een wagen en bij de Dolphin merk je dat vooral de koffer beperkt is in ruimte. Er past een grote valies of een drietal rugzakken in de wagen, maar  in dat geval zit de wagen goed vol en kan er verder weinig bij. Een belangrijk voordeel bij de BYD Dolphin is de verborgen ruimte onder de kofferbodem. In die verborgen ruimte kan je heel eenvoudig jouw laadkabels en andere accessoires verbergen.

Rijcomfort en prestaties

De BYD Dolphin rijdt vlot, sportief en heel soepel. Eigenlijk is de wagen een ideale introductie in het elektrisch rijden. Waar je met een klassieke benzine of dieselwagen rustig op het gaspedaal kan drukken om te vertrekken, is de Dolphin eerder gevoelig en voel je de krachtige 204 pk al snel vertrekken. Stadsverkeer of autosnelweg, ongeacht de situatie biedt de wagen comfort en een betrouwbaar rijvermogen. 

Technologische uitrusting en veiligheid

Met BYD ben je steeds verzekerd van heel wat rijhulpsystemen. De klassieke achteruitrijcamera of een 360° variant, rijstrookassistent, noodremsysteem, verkeersbord-herkenning, … De wagen waarschuwt je zelfs voor aankomend verkeer wanneer je de deur wil openen. Heel wat snufjes die handig kunnen zijn afhankelijk van de situatie. Één van de meest gebruikte functies is de ACC of Adaptive Cruise Control. Zoals een klassieke cruise control zal je snelheid behouden blijven en de “adaptive” functie zal die
snelheid automatisch aanpassen op basis van je voorligger. In tegenstelling tot heel wat andere merken, heeft de Dolphin hier geen minimumsnelheid voor nodig. Dit betekent dus dat je in de file kan staan en de ACC het irritante file rijden voor jou kan overnemen. Stapsvoets verkeer wordt zo een veel minder zware last en wordt bijna een rustmomentje. 

De BYD Dolphin is 100% elektrisch en levert een rijbereik tot 427 km WLTP. Wil jij graag een voorstel ontvangen voor het huren van de BYD Dolphin? Dat kan via onze online tool die je hier kan vinden.

Heb je nog vragen, aarzel zeker niet om ons te contacteren. Zo zoeken we de perfecte wagen op maat van jouw behoeften.

Fotogalerij

Lees meer

Zorgeloos huren
aan de beste prijs

Ontdek onze transparante service

Ga je op vakantie, maar heb je niet genoeg
bagageruimte voor al je spullen.