Elektrische bedrijfswagens: een slimme zet voor jouw onderneming

De toekomst van autorijden is elektrisch – dat geldt ook voor je wagenpark. Met de evolutie van de fiscale regelgeving in België wordt kiezen voor elektrische bedrijfswagens steeds aantrekkelijker. Ontdek waarom het nu hét moment is om over te stappen.

Elektrische bedrijfswagens zijn 100% fiscaal aftrekbaar

Tot en met 2026 zijn de kosten van nieuwe elektrische bedrijfswagens 100% fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je alle kosten die je maakt voor deze voertuigen, van de aanschafprijs tot onderhoud, kan aftrekken van je belastbare inkomsten. De overstap naar elektrisch rijden is dus niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je portemonnee.

Belastingvoordelen voor elektrische laadpunten

Investeren in laadinfrastructuur is nu extra voordelig met een fiscale aftrekbaarheid die kan oplopen tot 150% (tot 31 augustus 2024) voor de installatie van publieke laadpalen op jouw terrein. Dit maakt de transitie naar elektrisch rijden zowel praktisch als fiscaal voordelig.

Lees hier meer informatie over de fiscale voordelen van elektrische firmawagens en laadpalen.

Lagere total cost of ownership

Elektrische wagens kennen lagere energiekosten en vereisen minder onderhoud dan hun tegenhangers op fossiele brandstoffen, waardoor de totale eigendomskosten aanzienlijk verminderen.

Voordelig voor werknemers

Een elektrische bedrijfswagen betekent een lager Voordeel van Alle Aard voor je werknemers, dus ze betalen minder belasting over het privégebruik van de wagen. Een lager VAA betekent direct financieel voordeel, waardoor werknemers zich gewaardeerd voelen.

Werknemer met bedrijfswagen

Groener bedrijfsimago

Door te kiezen voor elektrische firmawagens, laat je als bedrijf zien dat je belang hecht aan duurzaamheid. Het versterkt je merk als milieubewuste organisatie en toont leiderschap in de transitie naar een groenere toekomst.

Ga nu elektrisch!

Maak vandaag nog de overstap naar een duurzamer wagenpark met Autoverhuur Limburg. Verken ons aanbod elektrische wagens en bereken jouw huurprijs.

Zorgeloos huren
aan de beste prijs

Ontdek onze transparante service

Ga je op vakantie, maar heb je niet genoeg
bagageruimte voor al je spullen.