Elektrische auto huren: wat je moet weten voor vertrek

Een elektrische huurauto maakt rijden simpel en duurzaam. Wat je bestemming ook is, met een elektrische wagen geniet je van een comfortabele rit, geavanceerde hulp bij het navigeren en opladen, en veel meer. Ervaar het zelf! Ontdek hier wat je moet weten voor vertrek.

1. Bereik en routeplanning

Heb je een rit gepland met een elektrische huurauto? Breng dan even in kaart welke afstand je gaat afleggen en check het elektrisch bereik van je auto. Het gemiddelde ligt hier rond de 300 tot 400 km.

Voor lange reisafstanden is het sowieso een goed idee om regelmatig pauzes in te lassen. Doe je een pitstop, kies dan voor een station met laadstation. Je auto vertelt je waar je ze kan vinden, je hoeft er alleen maar naartoe te navigeren.

2. Laadmogelijkheden

Het begrijpen van de laadmogelijkheden van je gehuurde auto is ook belangrijk. Afhankelijk van het model, kunnen sommige auto’s sneller opladen dan anderen. Dit kan een grote invloed hebben op je reisschema, vooral bij lange afstanden.

Vrouw met elektrische huurauto

3. Kosten in kaart brengen​

Net zoals voor brandstof, kunnen de kosten voor elektrisch laden verschillen. De prijs hangt vaak af van waar en hoe snel je oplaadt. De tarieven staan telkens op de laadpalen vermeld zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

4. Optimaal comfort

Een elektrische huurwagen biedt veel comfort tijdens je rit. Van een goede geluidsinstallatie tot voldoende ruimte voor bagage, het zijn de kleine dingen die je rit extra aangenaam maken. Elektrische auto’s zijn bovendien heel stil wanneer ze rijden, waardoor jij meer geniet van je muziek of de omgeving.

5. Ondersteuning onderweg

Een verhuurbedrijf dat support biedt bij eventuele vragen of problemen is essentieel. Of het nu gaat om assistentie bij het vinden van een laadstation of hulp bij pech, goede service maakt het verschil.

Ontdek onze elektrische huurauto’s

Bij Autoverhuur Limburg vind je een divers aanbod aan elektrische auto’s voor elke behoefte. Of je nu een daguitstap of een langere reis plant, wij hebben de ideale elektrische huurauto voor jou. Op het moment dat je de auto ontvangt, krijg je bovendien ook meer uitleg en advies over alles wat je moet weten voor vertrek.

Verken ons aanbod en zet vandaag nog de stap naar een groenere en soepelere rijervaring.

Zorgeloos huren
aan de beste prijs

Ontdek onze transparante service

Ga je op vakantie, maar heb je niet genoeg
bagageruimte voor al je spullen.